Als je moeilijker gaat lopen, deze hulpmiddelen kunnen je helpen

Moeilijker lopen, dat is wel heel erg vervelend. Wil je hier graag iets aan doen, zodat je wel kunt blijven lopen dan kun je kiezen voor een aantal hulpmiddelen. Er is toch ook niet fijner dan een wandeling maken in de natuur of misschien wel een middag slenteren op de markt. Wij gaan je meer vertellen over de hulpmiddelen die jij kunt gebruiken als jij het moeilijker krijgt met lopen, want er zijn wel een aantal mogelijkheden waardoor jij het iets gemakkelijker kunt volhouden.

Het gebruik van een wandelstok

Wist je dat een wandelstok je steun kan geven tijdens het lopen? Hierdoor kun jij je wandeling beter volhouden, maar weet jij ook zeker dat het lopen een stukje gemakkelijker gaat. Krukken kunnen ook helpen, maar dit vooral als je bijvoorbeeld een been of een voet hebt waar je niet goed op kunt staan. Krukken geven overigens wel iets meer ondersteuning, omdat ze zelfs de armen ondersteuning bieden. Heb jij wel een gehoord van Nordic Walking stokken, deze kunnen ook goede steun bieden tijdens een goede wandeling en zijn vrijwel altijd te gebruiken.

Een rollator

Een rollator kan een hele goede uitkomst bieden, vooral als jij echt goede steun nodig bent. Tijdens een wandeling kun je namelijk ook even op de rollator gaan zitten mocht je dat plezierig vinden. Een rollator is erg veilig in gebruik en heeft vaak ook een mandje, zodat je spulletjes mee kunt nemen als je een wandeling gaat maken.

Welk hulpmiddel is geschikt voor jou?

Welke hulpmiddel je voor het lopen zal gaan gebruiken hangt een beetje af van hoe slecht ter been jij bent. In sommige gevallen is een wandelstok afdoende, maar in andere gevallen kan een rollator beter van pas komen. De steun die jij nodig bent zal hier dan ook een belangrijke rol spelen. Door het gebruik van een hulpmiddel bij het lopen te gebruiken, kun jij misschien op de langer termijn wel weer lopen zonder hulpmiddel. Dat hangt natuurlijk wel af van de grootte van het probleem, want stel je eens voor dat je een gebroken been hebt. Je weet dan dat je over een aantal weken waarschijnlijk wel weer iets beter zult gaan lopen. Met een versleten heup of knie zou je een hulpmiddel wel een poosje nodig zijn.

Je gevoel volgen

Het gebruik van een hulpmiddel kan een hele uitdaging zijn, maar kan ook zwaar voelen voor jezelf. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn, belangrijk is het volgen van je gevoel. Kies het hulpmiddel waar jij je prettig bij voelt, hierdoor voel jij jezelf namelijk niet onzeker.